Hírek - IKT hírek röviden

Extreme Pro Cfast 2.0 - extrém gyors memóriakártyák új generációja

A SanDisk bemutatta a világ első Cfast 2.0 kompatibilis termékét, mely nem más mint az Extreme Pro CFast 2.0 memóriakártya.

Az újdonságon kiviteltől függően 60, illetve 120 GB adatot lehet eltárolni, de ami ennél sokkalta fontosabb, hogy az olvasási sebesség eléri a 450 MB/s-ot, ezenkívül pedig a 350 MB/s-os írási tempó mellett sem mehetünk el szó nélkül.

 

A CompactFlash vénákkal rendelkező CFast kártyák a megszokottól eltérően nem Paralell ATA/IDE, hanem Serial ATA buszt használnak, így sebességben könnyedén túl tudják szárnyalni a hétköznapi CF-kártyákat. Az első CFast termékek 2009 végén láttak napvilágot, most pedig itt a SanDisk újdonsága, mely a világon elsőként biztosít CFast 2.0 támogatást.

A Nikon által támogatott XQD szabvány riválisának tekinthető CFast 2.0 technológiát egyelőre vajmi kevés készülékben lehet használni, mindenesetre ilyen például az Arri Amira és az Alexa XT. Tudni lehet továbbá, hogy a Canon is támogatni fogja a CFast 2.0-át, és a közeljövőben érkező új 4K kameráiban már ilyen adattároló megoldás lehet.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: