Hírek - IKT hírek röviden

CIB mobilToken - jelszógeneráló alkalmazás az ügyfeleknek

CIB mobilToken néven mobilokra letölthető jelszógeneráló alkalmazást fejlesztett elektronikus szolgáltatásaiho a CIB Bank.

Az app használatának előnye, hogy az ügyfeleknek csak egyetlen, általuk megadott PIN kódot kell megjegyezniük.

 

A CIB Bank saját ügyfelei körében végzett reprezentatív kutatása azt mutatja, hogy az ügyfelek megközelítőleg 50 százaléka rendelkezik már adatforgalomra alkalmas mobilkészülékkel, míg ugyanezen ügyfelek 90 százaléka rendszeresen használja internetezésre telefonját, és közel 80 százalékuk alkalmazásokat is letölt rá. A pénzintézet ezért a magyarországi bankok közül elsőként, a CIB Internet Bank, a mobilCIB és az eBroker használatának még biztonságosabbá tétele érdekében bevezette az iPhone-ra és androidos készülékekre is elérhető CIB mobilToken alkalmazást, mint az eddigi jelszavas azonosítást kiváltó azonosítási formát.

A CIB mobilToken alkalmazásában a letöltést és a sikeres regisztrációt követően egy PIN kódot kell megadni, amely után az alkalmazás, a „Jelszó” menüpont kiválasztásával automatikusan hozza létre az Elektronikus szolgáltatások használatához szükséges jelszavakat (kódokat). A mobilToken által generált jelszó csak bizonyos ideig érvényes, egyszer használható jelszót ad.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: