Hírek - IKT hírek röviden

Új integrált, programozható hálózati processzort mutatott be a Cisco

Bemutatta programozható, nagy sebességű integrált hálózati processzorát a Cisco.

Az nPower család alapító tagja az X1 nevet kapta, felépítése jobban passzol az SDN (software defined networking) által megkívánt rugalmassághoz, mint a Cisco korábbi processzorai. Az nPower X1 az átviteli sebesség területén is nagyot dobbant, elődjéhez képest nyolcszoros, 400 gigabites átvitelt tesz elérhetővé lapkánként.

 

Új integrált, programozható hálózati processzort mutatott be a Cisco

A processzor fejlesztését elsősorban az integráció vezérelte, az nPower X1 egyetlen szilíciummal képes elvégezni a korábban az alaplapon szétszórt chipek (forgalommenedzsment, I/O, csomagfeldolgozás) feladatait. Ennek megfelelően a lapka hatalmasra hízott, a gyártó szerint mintegy négymilliárd tranzisztort tartalmaz (összehasonlításképp a Poulson kódnevű, legújabb generációs Itanium "csak" 3,1 milliárddal dolgozik).

A magas tranzisztorszámot az indokolja hogy a nPower X1 a feladatok ellátáshoz 336, egyenként viszonylag egyszerű processzormagot kapott, ezek dinamikusan szétoszthatóak a különböző feladatok között, így a lapka rugalmasan használható többféle hálózati célgépben is. Fontos előny, hogy a fix funkciójú áramkörök visszaszorításával a programozhatóság szabadsága is nőtt, így a teljesítmény szinte tetszőlegesen kiosztható különböző feladatok között.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: