Hírek - IKT hírek röviden

Amit a szoftveresen meghatározott adatközpontról (SDDC) tudni érdemes

Az informatikára gyakorlatilag megszületése óta jellemző a hype, ahogy egyes fogalmakat, koncepciókat az iparág pillanatok alatt felkarol és zászlajára tűz, sokszor idejekorán, vagy látványos túlzásokba esve.

Jelenleg a vállalati IT a felhő és a "software defined" mániában él, hirtelen minden termék (legyen az új vagy egészen régi) cloudos lett.

 

Amit a szoftveresen meghatározott adatközpontról (SDDC) tudni érdemes

A szoftveresen meghatározott hálózatokkal és annak egyik implementációjával, az OpenFlow-val már korábban megismerkedtünk, most a teljes adatközpontra kiterjedő rendszerről, a szoftveresen meghatározott adatközpontról (software defined data center, SDDC) és szabad szoftveres implementációjáról, az OpenStackről lesz szó. Ahogy arról már szó volt, az IT-ipar imád felsorakozni kifejezések, fogalmak mögé, majd azt ráaggatni mindenre.

A felhő esetében is így történt, ma már a gyártók egyetlen rack-szekrényre is habozás nélkül rávágják, hogy az ott egy cloud. Ezért érdemes tisztázni az alapfogalmat: a cloud valójában nem más, mint egy magas fokon virtualizált és automatizált adatközpont, amely a felhasználók számára önkiszolgáló módon teszi elérhetővé a céges erőforrásokat (hardvert, szoftvert, alkalmazásokat), amelyek használatát mérni is tudja.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: