Tananyag - Általános iskola

Irodalom 7. interaktív tananyag Irodalom 7. interaktív tananyag

Műfajok, műformák változatos formáit kínálják a pedagógusoknak és a tanulóknak. Fejlesztik az olvasási kompetenciát. Több szöveghez tartozik művészeti interpelláció, illetve képek, feladatok segítik a szövegértést.

Richnovskyné Mosonyi Katalin – Takács Miklós: Irodalom 7–8. interaktív tananyag Játékosan tanulni! Gondolkodva elsajátítani a tananyagot! Ezeket a célokat valósítják meg a szerzőpáros 7.-es és 8.-as interaktív tananyagai magyar irodalom tantárgyban.

A játékos feladatok, gondolattérképek, betűjátékok kiválóan alkalmasak a tanulók motiválására, a tananyagtartalom elsajátíttatására. Frontális, csoportos foglalkozásokra, egyéni tehetség-gondozásra és hátránykompenzálásra is alkalmasak. Kooperatív technikák egyik alkalmazási módszere is lehet.Kompetenciamérésre való felkészítéshez új lehetőségeket nyit a pedagógusok és a tanulók számára.

A tantárgyi koncentrációt is eresíti a tananyagtartalom gyakorlása és elsajátítása közben. Nagy hangsúlyt fektet a kulcskompetenciák fejlesztésére. Az anyanyelvi, irodalmi innováció a szövegértés színvonalának emelését is fontos célként tűzte ki.

A program ösztönző ismeretszerzésre épít, és segítséget nyújthat a részképesség-zavaros tanulók számára is. A tanulás tanítása, játékos ismeretszerzés teszi az interaktív könyvet a tanárok segítőjévé, a tanulók „barátjává”.

Apáczai Kiadó - Interaktív digitális tananyagok www.apaczaii.hu
 A cikk teljes terjedelemben itt olvasható apaczai.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: