Hírek - IKT hírek röviden

Nem csak ingyen licenszekkel, akár tőkével is segíti a Microsoft a hazai vállalkozásokat

A Microsoft Ventures már jó ideje igyekszik felkarolni a kezdő vállalkozásokat.

A BizSpark program segítségével például 2008 óta 100 országból, több mint 75 ezer startup  kapott segítséget többek között Windows, Office, Visual Studio és Windows Azure licencek formájában.

Mostantól a hazai startupok is komoly támogatásért jelentkezhetnek a Microsoftnál. A világ 8 pontján - Seattle-ben, Rio de Janeiro-ban, Párizsban, Berlinben, Tel Avivban, Moszkvában, Bangalore-ban és Pekingben - megtalálható úgynevezett akcelerátor házak már a jobbnál jobb ötletekkel rendelkező hazai startupokat is várják.

A globális kezdeményezéssel minden, a vállalkozáshoz szükséges eszközhöz, erőforráshoz, technikai vagy egyéb segítséghez, sőt akár még alaptőkéhez is hozzájuthatnak a szerencsés kiválasztottak. A berlini központ, amely október 4-ig a régió összes országából fogadja a résztvevőket, novemberben indítja útjára 4 hónapos felkészítő és támogató programját.  Ez idő alatt a résztvevőket folyamatosan tapasztalt mentorok segítik, miközben technikai támogatásban is részesülnek, de a legfontosabb, hogy mindemellett lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák elképzelésüket az Investor Demo Day-en, ahol befektetők, a Microsoft felsővezetői, a média képviselői és különböző iparági szereplők vesznek részt.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: