Hírek - IKT hírek röviden

A Xerox nevet sokan talán még mindig fénymásolókkal, esetleg vállalati nyomtatókkal kapcsolják össze, pedig a nemzetközi gyártó sok egyéb technológiával és megoldással is foglalkozik.

Persze ezek közül sok kapcsolódik a képalkotáshoz, így jelenlegi írásunk tárgya is.

A vállalat egy olyan új videós technológiát mutatott be, amelynek segítségével enyhíthetők a közlekedési dugók, egyszerűsíthetők és pontosíthatók a nehezen kezelhető autópályadíj-ellenőrző rendszerek, és persze a bűnüldözésben, szabálysértők "lekapcsolásában" is hatékony lehet. A Xerox "Intelligens érzékelés a közlekedésben" elnevezésű projektjének középpontjában a nagysebességű rendszámtábla-felismerő rendszer kialakítása áll.

A megoldás központi eleme a speciális infraérzékelővel ellátott kamera. Ez képes lesz arra, hogy leolvassa a rendszámokat anélkül, hogy gépjárműveknek csökkenteniük kellene a tempót a maximálisan megengedett sebességükből.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: