Hírek - IKT hírek röviden

Töksötétben is lát FullFrame szenzoros Canon kamera

Fényképezni ugyebár akkor könnyű, ha optimálisak a fényviszonyok, vagyis süt a nap, vagy vakuval, illetve lámpákkal jól megvilágítható az adott helyszín.

Sötétben viszont már igen nehéz a fotós/videós dolga, főleg akkor, ha nem használhat semmilyen világítástechnikát.

Szerencsére a fényképezőgépekbe és kamerákba szerelt képérzékelők olyan rohamosan fejlődnek, hogy ma már igen rossz fényviszonyok mellett sem lehetetlen fotózni, vagy videózni. A Canon legújabb fejlesztése nem más, mint egy a 35 milliméteres filmkockának megfelelő méretű, vagyis Full Frame formátumú CMOS szenzor, mely kifejezetten low-light felvételek készítésére lett kihegyezve. Az alábbi videót pontosan ezzel az újgenerációs, egyelőre még fejlesztési fázisban lévő képérzékelővel rögzítették: a felvételen parányi szentjánosbogarak és az általuk keltett apró fényjelek vehetők szemügyre, de ezenkívül a lényegében teljes sötétségben (0,01 lux) lévő háttér részletei is kivehetők a videón.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Canon új fejlesztésével mikor találkozhatunk majd a kereskedelmi forgalomban.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: