Hírek - IKT hírek röviden

Új ruhába öltözött a Bing, a Microsoft keresője

A hivatalos blogban jelentette be Lawrence Ripsher, a felhasználói élmény fejlesztéséért felelős menedzser, hogy a legújabb kihívásokra válaszolva jelentős mértékben átalakították a Bing kereső felületét, szerkezetét, illetve új funkciókat is hozzáadtak a szolgáltatáshoz.

Új ruhába öltözött a Bing, a Microsoft keresője

A bevezetőből az derül ki, hogy a Microsoftnál is a Google integrált szolgáltatásai lebegtek a fejlesztők szeme előtt, amikor a Binget a korábban meghirdetett „One Microsoft” nagy koncepcióhoz igyekeztek hozzáigazítani. Ripsher röviden így foglalta össze a dizájnváltás céljait: a Bing folyamatosa hasznosabb, emberibb, szebb legyen, melyek közül a mostani változtatások elsősorban a szebb megjelenést tartották szem előtt. A felhasználó már a kezdőoldalon észreveheti a váltást, mivel új logóval, új, de a korábbihoz hasonlóan egyszerű felülettel találkozik, ahol azonban az összes grafikai elem megújult.

Fontos változás, hogy két tavaly bevezetett funkciót (Snapshot, Sidebar) egyesítettek. A Snapshot a keresési adatbázis, a Sidebar a közösségi oldalak információ alapján kínál fel adatokat az adott keresőkifejezéssel kapcsolatban.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: