Hírek - IKT hírek röviden

Torrent adatok alapján dönt a Netlix vásárlásainál

A fájlcserélő szolgáltatásokról és oldalakról általában akkor születik hír, amikor valamelyik tartalomgyártó vagy tartalomszolgáltató arra panaszkodik, hogy mekkora bevételkiesést okoznak neki az illegális letöltések, vagy olyankor, amikor a hatóságok sikerrel kapcsolnak le egy-egy kiemelkedően nagy forgalmat bonyolító torrent oldalt.

Torrent adatok alapján dönt a Netlix vásárlásainál

A Netlix tartalombeszerzésért felelős vezetője azonban néhány nappal ezelőtti, a Tweakers nevű holland oldalnak adott interjújában azt mondta, hogy a cég folyamatosan figyeli a torrent oldalak forgalmát, és az így nyert információ kiemelten fontos lehet olyan esetekben, amikor egy-egy új sorozat megvásárlásáról van szó. Persze ez nem túl meglepő, hiszen az új sorozatok egyben mindig nagy anyagi kockázattal is járnak, mert a tesztvetítéseken elért pontszámok, az IMDB értékelések és a kritikusok véleménye nem mindig tükrözi a műsor valós népszerűségét.

Csupán arról van szó, hogy egy nagy tartalomszolgáltató most hivatalosan is elismerte, hogy a torrentnek igenis vannak kézzelfogható előnyei is a sokat hangoztatott hátrányok mellett. Kelly Merryman a Prison Breaket hozta fel példaként, ami hatalmas népszerűségnek örvend a fájlcserélők körében.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: