Hírek - IKT hírek röviden

Több és jobb felvételek jöhetnek az űrből az új TextureCam kamerával

A jobb kamerák pozitív hatással vannak a robotok fejlődésére, mivel magabiztosabban irányíthatók és nagyobb hatékonysággal tudnak önállóan is tevékenykedni. Az Amerikai Geofizikai Unió közleménye szerint a Mars Curiosity küldetésirányítói vezérlik a Földtől legtávolabbi robotokat, és hiába zajlik fénysebességgel a kommunikáció, az 567 millió kilométernyi távolság miatt 40 perc egy üzenetváltás, azaz napokig tart egy bonyolultabb tevékenység.

A kamerák jelenleg csupán fényképeket tudnak készíteni, de a jobb felvevők és a robotok intelligenciájának jobb felkészítésével azonban mindez megváltozhat. Jelenleg a felfedezés minden apró fázisát nekünk kell irányítanunk" - nyilatkozta a pasadenai JPL irányítóközpont számítógépes munkatársa, Kiri Wagstaff.

A távolság növekedésével, egy aszterodia vagy egy üstökösre leszálló robot esetében ennél sokkal nagyobb önállóságra van szükség. Az ilyen feladatok megoldását segítheti egy most fejlesztés alatt álló két lencsés kamera, a TextureCam.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: