Hírek - IKT hírek röviden

Melyik a jobb: a PS4 vagy az Xbox1?

Az Edge című videojátékos magazin játékfejlesztőktől származó információi szerint bár az új generációs konzolgépek hardveres specifikációja rendkívül hasonló, a Playstation 4 40-50 százalékos teljesítményfölényt kínál.

Ez a szakértők szerint abból adódik, hogy a Sony konzoljában a processzor aritmetikai és logikai műveleteket végző egysége, nagyobb teljesítményű, és a rendszermemóriája is gyorsabb szabványú az xBox 1-énál.

Melyik a jobb: a PS4 vagy az Xbox1?

Bár a gépek alapparaméterei - például a processzorok órajele, a memória mennyisége - nagyjából hasonló, a fenti különbségek révén a fejlesztők szerint a PS4-en ugyanaz a kód nagyobb másodpercenkénti képrátával, vagyis folyamatosabb mozgással jeleníthető meg full-HD felbontás meleltt is. Ugyanakkor az Edge-nek nyilatkozó fejlesztők is beismerték, hogy a megjelenés előtt álló konzolok grafikus illesztői és egyéb szoftveres komponenseinek fejlesztése még jelenleg is folyamatban van, a további optimalizáció révén pedig a teljesítménybeli különbség a jövőben csökkenhet a két géptípus között.

A játékiparban dolgozó szakértők azonban akár azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a PS4-re és xBox 1-ra egyaránt megjelenő játékok esetében a kiadók szándékosan a gyengébbik készülék képességeihez butítják majd a játékokat, hogy mindkét konzolplatformon azonos minőségű programokat kapjanak a játékosok.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: