IKT műhely - IKT az osztályomban

Box.net - 10 GB tárhely ingyen, avagy minimalista, gyors, és könnyen szerethető  fájlkezelés a felhőben

Ugyan egy jegyzetfüzet funkciójú webalkalmazás nem nagy dobás manapság a weben, a Box net esetében mégis fontos mérföldkő és figyelemfelkeltő fordulat, hogy az eddigi klasszikus fájlszinkronizációs szolgáltatásból egy széles skálájú terméket kíván faragni. A várakozások szerint a Notes csak az első a sorban és hamarosan további funkciók bukkanak majd fel, a paletta pedig egyre jobban hasonlít majd a Google Drive felhozatalára vagy akár a Microsoft webes Office-ára.

Box.net - 10 GB tárhely ingyen, avagy minimalista, gyors, és könnyen szerethető  fájlkezelés a felhőben

A recept egyszerűnek tűnik, hiszen a vállalatnak a fájltárolással sikerült 180 ezer üzleti felhasználót elcsábítania, most őket kell egyre mélyebben kiszolgálni. A Notes csak az első lépés, nem lenne meglepő, ha ezt különböző szerkesztők és fájlkezelők követnék. Nehéz megítélni, hogy a Box ezzel valóban a Google Drive babérjaira tör, vagy egy mások által nem kezelt rétegigényt akar kielégíteni. A Notes kapcsán a hivatalos blogbejegyzés szerint az eszköz minimalista, egyszerű, átlátható, gyors és könnyen kezelhető.

A célja nem a funkcionális teljesség, hanem az, hogy örömet okozzon a felhasználónak. A Notes egy “éppen elég” ("good enough") szerkesztő, egy általános eszköz.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: