IKT műhely - Netbiztonság

Mit veszíthet a cég ha nem figyel a mobil IT eszközökre?

A hazai vállalkozások gyakorta nem szabályozzák a privát mobileszközök céges környezetben való használatát, amivel nemcsak kártérítést és pénzbüntetést kockáztatnak, hanem jogvita esetén teljesen kiszolgáltatottá válhatnak.

A munkavállalók 46 százaléka úgy használja saját mobileszközeit (okostelefon, tablet, notebook, stb ) a munkahelyén, hogy a munkáltatója nem tud róla, nincs erre vonatkozó szabályzata, vagy ha van is, azt soha nem íratta alá a dolgozókkal - derült ki a londoni Ovum cég felméréséből.

A BALÁZS & HOLLÓ Ügyvédi Iroda partner-ügyvédje, Dr Holló Dóra szerint itthon ennél is rosszabb a helyzet: a cégek többsége még a szabályozatlan BYOD-ból adódó veszélyek nagyságrendjével sincs tisztában. A magyar cégek minden pillanatban kártérítési pereket és adatvédelmi bírságokat kockáztatnak, illetve rosszabb esetekben még büntetőjogi felelősségüket is kockára teszik.

Ehhez elég, ha a dolgozó elveszíti a vállalatnál is használt tabletjét, és az azon tárolt szenzitív céges adatok nyilvánosságra kerülnek" - mutatott rá Holló Dóra. BYOD lehet belőle!

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: