Hírek - IKT hírek röviden

Epic Privacy Browser - egy hatékony böngésző magánszféránk védelnére

Nem szükséges informatikai tudás az Epic Privacy Browser hatékony használatához.

Az átlagosnál némileg szélesebb körű informatikai ismeretekkel rendelkezők számára évek óta nem titok, hogy a hirdetőcégek minden lehetséges trükköt bevetnek az internetezők profilozására, ráadásul az összegyűjtött információkat a személyre szabott saját reklámok megjelenítésén túl harmadik feleknek is értékesíthetik.

A tulajdonképpen kémkedő vállalatok természetesen nem győzik hangsúlyozni ezen adatok anonimitását, azonban ha valóban azok lennének, akkor nyilván számukra sem érnének sokat. A problémára közvetett módon a nagyközönség figyelmét Edward Snowden dokumentumai (pontosabban a belőlük kerekedett botrány miatti ellenintézkedések) hívták fel, így minden eddiginél többen tisztában vannak azzal, hogy a netezésük során egy láthatatlan iparágat tartanak el.

Természetesen a népszerű böngészők szinte mindegyikéhez érhetőek el hatékony követést és profilozást szinte lehetetlenné tevő kiegészítők, ám ezek felkutatása és beállítgatása nem feltétlenül mindenki számára magától értetődő. Különösen az utóbbiak táborát gyarapítóknak jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis a Hidden Reflex elérhetővé tette az Epic Privacy Browser (a továbbiakban csak Epic) nevű webböngészőjét, amely már gyárilag úgy lett beállítgatva, hogy minél hatékonyabban anonimmá tegye a felhasználót.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: