Hírek - IKT hírek röviden

A kurzuson - melyre 2013. szeptemberében került sor - elsősorban a Web 2.0 generációba tartozó ingyenes alkalmazásokkal ismertették meg a hallgatókat, akik több európai országból (Spanyolország, Olaszország, Románia, Málta, Törökország) érkeztek. A helyszín egy oktatási központ volt (http://www.itc-international.eu/), ahol számos képzési programot kínálnak külföldiek számára, akik különféle pályázati forrásból finanszírozzák a képzést.
Az oktató maga is felhasználta a modern technika lehetőségeit, kivetítőn követhettük nyomon a szinte kivétel nélkül online kapcsolatra épülő alkalmazások használatának bemutatását. Mindenki saját laptoppal érkezett, és pontról-pontra kipróbálhatta az egyes szerkesztési feladatokat, saját tantárgyának anyagai vagy egyéni ötlete szerint. Az órákon érdekes beszélgetések folytak az oktatási tapasztalatokról is, így például arról, hogy mi jellemzi a jelen iskolás generáció információkezelő és tanulási eszközrendszerét és motivációs hátterét. A résztvevők felnőttoktatók illetve gyakorló pedagógusok voltak, alsó tagozattól a főiskoláig. Tovább a teljes cikkhez >>> www.budapestedu.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: