Közösség - Események

Online is zajlik a Polgárok Európai Éve vetélkedősorozat

A verseny célja, hogy az Európai Unió fiatal polgárai felfedezzék az Unió lényegét, megismerjék működését, valamint tudatosítsák az Alapjogi Charta által számukra biztosított alapvető jogokat.

A vetélkedő első két fordulója online zajlik és az Európai Unióval kapcsolatos alapismereteket hívja elő (emberi jogok, európai polgárok jogai, EU működése).

 

A harmadik (országos döntő, Veszprém) és a negyedik (nemzetközi, Budapest) fordulóban a már alapos tudás birtokában lévő diákok kreatív, együttműködést és összetett gondolkodást igénylő feladatok, játékok során bizonyíthatják felkészültségüket. A verseny minden fordulója angol nyelven zajlik.

A verseny fődíja egy ötnapos, négy éjszakás brüsszeli jutalomút a nemzetközi döntő győztes csapata és a felkészítő tanára számára 2014. májusában. A verseny lebonyolításáról a KIM gondoskodik.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.budapestedu.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: