Hírek - IKT hírek röviden

Smart Stick - Hamarosan itt a Sony

A Sony hamarosan piacra dobja NSZ-GU1 típusjelű, Sony Bravia Smart Stick nevű eszközét, amely gyakorlatilag egy Google TV, a korábbinál sokkal kisebb készülékházba csomagolva.

A kütyü MHL (HDMI) csatlakozóval rendelkezik, tehát közvetlenül a tévé HDMI csatlakozójába dughatjuk, amely egyúttal a működéshez szükséges energiát is képes biztosítani. Mivel a tévéken jellemzően csak egy MHL-képes HDMI port van, a Sony alternatív megoldásként egy microUSB portot is szerelt a készülékre.

Smart Stick - Hamarosan itt a Sony

A Smart Stick beépített memóriával rendelkezik, ide kerülnek a Google Play-ről illetve a Sony saját alkalmazásboltjából letölthető alkalmazások. A YouTube alapesetben is megtalálható a készüléken, de a tudása természetesen ennél sokkal jobban kibővíthető.

A Sony a készülékhez infravörös távvezérlőt is mellékel, amelyen egy touchpad is helyet kapott a kényelmesebb vezérlésért, sőt, a felhasználóknak lehetőségük lesz hang alapú keresés indítására is. Érdekesség, hogy a Sony közlése szerint a stick menürendszere egybeolvas a tévé menürendszerével.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.geeks.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: