Hírek - IKT hírek röviden

Hipszterek és öntelt dizájnerek szájából gyakran hallhatjuk, mennyire unalmasak és túlhaladottak a számítógépünkön megtalálható alap betűtípusok. Oké, a Times New Roman-nel jelen cikk írójának is tele van már a hócipője, és a Comic Sans használata is megbocsáthatatlan stílus-bűncselekménynek minősül százból 99 esetben.
Ennek ellenére még mindig akad olyan, aki lát fantáziát és újító felhasználási módokat az egyre többek által lesajnált betűtípusokban. Egy Matthew Olin nevű dizájner fogta magát, és "rajzolni" kezdett a betűk felhasználásával. Az ő műveiből szemezgetünk alább. A dizájner szuperhősök portréit rajzolta meg a betűtípusok felhasználásával, de a felhasznált fontokat is igyekezett úgy kiválasztani, hogy az adott fikciós karakter jellemét is párosítsa a betűtípus által sugallt "szellemiséghez. Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: