Hírek - IKT hírek röviden

A hétvégén is folytatódott az Edward Snowden által az amerikai nemzetbiztonságtól megszerzett dokumentumok tartalmának kiszivárogtatása – a partnerlapok, ahogy eddig is tették, a nyugati sajtókövetési szokásokhoz igazodva most is főként szombatra, vasárnapra időzítették tényfeltáró cikkeiket.
Habár továbbra is lehet hiányérzetünk – a törvényi következményekre hivatkozva a lapok ugyanis leginkább csak ismertetőket írnak, konkrét dokumentumok eddig még alig kerültek a szélesebb nyilvánosság elé –, igen komoly állítások vannak az említett cikkekben. Az anyagbőség miatt szigorúan csak vázlatpontokba szedve próbáltam meg összeszedni az elmúlt napok legfontosabb történéseit, melyek kapcsolódnak a megfigyelési ügyhöz. az NSA és a CIA korábbi vezetője egy beszédében kikelt az internetes anonimitás ellen, mivel szerinte a tét a szabadság és biztonság közötti egyensúly, és mivel pl a terroristák legkedvesebb e-mailszolgáltatása a Gmail, ezért elengedhetetlen ennek kontrollja. A hírek kapcsán szeretném sokadszorra felhívni a figyelmet néhány szempontra értékelésüket illetően. Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: