Hírek - IKT hírek röviden

Noha az Európai Bizottság által múlt héten benyújtott telkópiaci reformtervezetében foglalt legfőbb célokkal egyetért, a megvalósítás módját bírálja az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozó Hatóságok Testülete, vagyis angol rövidítése alapján a BEREC.
Az eredetileg éppen az Európa Bizottság munkáját segítendő, többnyire tanácsadói feladatokat ellátó testület szerint a reformtervezet több sebből is vérzik, végeredményben pedig nem a szabad versenyt, hanem a konszolidációt segíti elő, ami egyértelműen a nagy európai telkók malmára hajthatja a vizet. A BEREC úgy látja, a jogszabály tervezete túl gyorsan és nem kellő körültekintéssel lett "átverve" a Bizottságon, a benne foglalt javaslatok és előírások jelentős része anélkül született, hogy a hosszú távú következményekkel számoltak volna az alkotók. A szervezet szerint a jelenlegi tervezet a magasztos célokkal éppen ellentétesen hatva meggyengítheti a jelenlegi stabil, és hatékonyan működő piaci környezet alapjait, csökkentve a beruházások értékét és a versenyt, ez pedig végeredményben a fogyasztók számára is kedvezőtlen trendeket vetíthet előre. A szakhatóságok emellett közös nyilatkozatukban kiemelik, hogy a kiszámítható szabályozói környezet megteremtése helyett a reformtervezet aláássa a jogbiztonságot, és egyáltalán nincs tekintettel arra, hogy az EU-s szabályozás egy komplex rendszert alkotva teremti meg a piac szereplőinek működési feltételeit. Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: