IKT műhely - Netbiztonság

Valamennyi szervezet aggódik az informatikai rendszerek biztonsága miatt, ugyanakkor továbbra is erőforrásigényes feladat a biztonsági sérülékenységek felderítése és kezelése. E vizsgálatok eredménye gyakorta egy több ezer darabos kirakós játékra hasonlít, amelynek az elemei félrekonfigurált eszközök, nem telepített javítócsomagok, rég elfelejtett szerverek és tévesen diagnosztizált hibák rendezetlen halmaza.
Megfelelő eszközök nélkül az üzemeltetők, biztonsági adminisztrátorok feladata, hogy manuálisan elemezzék a feltárt fenyegetettségeket, és minél hamarabb azonosítsák, valamint kezeljék a kockázatokat. A Noreg szerint probléma megoldásának alapja gyártótól és terméktől függetlenül valamennyi vállalat esetében megegyezik: egy jó sérülékenységvizsgáló szoftver a már ismert fenyegetések nagy részét felderíti, majd a keresést rendszeres időközönként megismétli. A vizsgálat után a szakemberek nekilátnak a feltárt hibák javításának. A folyamat során ilyenkor célszerűen a magasabb prioritásúak felől haladnak az alacsonyabbak felé. Ugyanakkor a felderített problémák más-más megközelítést igényelnek szerverek, adatbázisok vagy éppen webes alkalmazások esetében, emellett a jellemzően külön kézben lévő adminisztráció szintén tovább nehezíti a szervezetek életét. Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: