Hírek - IKT hírek röviden

Lehetővé vált a rendszerükkel utoljára kompatibilis alkalmazások letöltése. A fejlesztők számára számos előnye akad az Apple iOS-re való mobilos fejlesztésnek: a készülékeket nehéz vagy lehetetlen jailbreakelni (elhanyagolható a warezolás), csupán néhány hardveren kell tesztelniük a szoftvereiket, ráadásul azokon tipikusan az operációs rendszer legújabb verziója fut.
Ettől függetlenül természetesen akadnak még régi almás készüléket és szoftvert használók is, az első generációs iPhone az iOS 3.1.3-ig frissíthető, míg az iPhone 3GS tulajoknak be kell érniük az iOS 4.2.1-gyel. A relatíve kis felhasználói tábor miatt a fejlesztők gyorsan befejezik az elavult rendszerek támogatását, az App Store pedig egészen mostanáig nem biztosított lehetőséget a programok utolsó kompatibilis verzióinak letöltésére. Ez főként akkor jelenthetett problémát, ha a felhasználónak valamilyen okból újra kellett telepítenie a készüléke operációs rendszerét, hiszen még akkor is lemondhatott az addig használt App Store-os alkalmazásairól, ha annak idején fizetett értük. Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: