Hírek - IKT hírek röviden

Természetesen mi más, mint egy sportesemény, méghozzá a 2014-es foci VB lesz a nyitó program. A közvetítést Brazíliából indítják majd, erről a Sony és az IBC már tegnap nyilatkoztak.
A bejelentéssel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy egy ilyen esemény közvetítése nagy lökést adhat a 4K-s tévék elterjedésének, hiszen biztosan jó pár gyártó készít addigra a jelenleginél kedvezőbb árfekvésű modellt, ráadásul, ha sportról van szó, a felhasználók is költekezőbb kedvükben vannak. A tervek szerint azok, akik még nem engedhetik meg maguknak az Ultra HD tévék vásárlását, egyes vendéglátóipari helyeken gyönyörködhetnek majd a 4K tisztaságában, ami remélhetőleg pár év múlva ilyen készülék vásárlására ösztönzi őket. A Sony egyébként igen komolyan kiáll az Ultra HD felbontás mellett: a japán gyártó az Ultra HD tévéken kívül már 4K-s Blu-ray lemezek gyártásával, 4K-s online filmkölcsönzés szolgáltatással, 4K-s médialejátszóval, 4K-s (félprofi) kamerával, 4K-s projektorral és egy hamarosan megjelenő, 4K filmlejátszó képességekkel rendelkező játékgéppel (PlayStation 4) is büszkélkedhet. A sport és a technológia összekapcsolása nem példa nélküli: korábban a Full HD felbontású eszközöknek nagy lökést adott az aktuális labdarúgó torna, a 3D szekerét viszont nem tudta beindítani sem a 2010-es sem a 2012-es viadal. Tovább a teljes cikkhez >>> www.geeks.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: