Hírek - IKT hírek röviden

Bár tud a támogatás megszűnéséről, a kkv-k jelentős része továbbra is ragaszkodik a Windows XP-hez. Minél tovább halogatják azonban, az átállás annál költségesebb lehet.
A Microsoft kis- és középvállalati (kkv) ügyfelei körében, közel 500 cég megkérdezésével készített nem reprezentatív felmérést, melyből kiderült, a cégek 62 százaléka már értesült arról, hogy a 2001-ben kibocsátott Windows XP támogatása 2014. április 8-ával véget ér. Mindez a kkv-k jólértesültségére utal, a kérdőívek elemzéséből azonban az is kiderült, hogy sok cég mégis ragaszkodik a 12 éves rendszerhez – egyrészt azért, mert fontos alkalmazásai között vannak olyanok, amelyeket XP-re fejlesztett (48 százalék), másrészt azért, mert attól tart, hogy a migráció bonyolult és költséges lesz (39 százalék). Németh Zsolt, a Microsoft Magyarország kkv üzletágvezetője szerint ezek a félelmek alaptalanok. Az átálláshoz a technikai szakemberek és az üzemeltető cégek számos, nyilvános tudástárat érhetnek el, az üzleti döntéshozók pedig kedvezményes ajánlatok közül választhatnak – mondta Németh Zsolt. Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: