IKT műhely - Netbiztonság

Új károkozó fenyegeti a Google levelezőszolgáltatását használókat az AppRiver biztonsági cég szerint. Az áldozatokat most is azzal próbálják megtéveszteni, hogy az általuk használt megoldás üzemeltetőinek nevében kommunikálnak, és "fontos figyelmeztetést" küldenek.
Ahogy a valóságban is sokszor megtévesztenek gyanútlan embereket gázóra-leolvasónak, rendőrnek, vagy más hivatalos személynek öltözött csalók, az interneten is kifejeztten sikeresek a magukat másnak kiadó e-mailek és weboldalak. A legújabb támadó levél egyenesen azt állítja, hogy a Google nevében érkezett. A világszerte már sok Gmail felhasználó által bejelentett e-mailben állítólag a Google figyelmezteti szogáltatásának felhasználóit, hogy biztonságuk érdekében olvassanak el egy fontos figyelmeztetést egy hivatkozásra kattintva. Természetesen a link egy fertőzött weboldalra irányítja az áldozatokat, ahonnan vírus települ a gépükre. Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: