Hírek - IKT hírek röviden

A Call of Duty játékokat leszámítva nem nagyon akad olyan videojáték, aminek megjelenését akkora érdeklődés övezné, mint a Grand Theft Auto sorozat tegnap megjelent ötödik részéét. Sok helyen lehet olvasni olyanokról, akik szabadságot vettek ki néhány napra, csak azért, hogy zavartalanul játszhassanak a a GTA legújabb részével.
Mivel a játék egyelőre csak Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra elérhető, ahol a digitális terjesztés jelenleg még kisebb részét teszi ki az értékesítésnek, mint a PC-s platform esetében, sok bolt előtt tumultus alakult ki, és az első szállítmányok több helyen is néhány óra alatt elfogytak. A világ eddigi legdrágábban, mintegy 265 millió dollárból legyártott és marketingelt (az előző rekordtartó a Star Wars: The Old Republic volt 200 millióval) videojátéka minden bizonnyal bevétel tekintetében is rekordokat fog döntögetni. A kiadó Take-Two Interactive eleinte 700-800 millió dollárra becsülte a GTA V-ből származó bevételt az év végéig bezárólag, de a megjelenést követően tapasztalt hatalmas felhajtás miatt elemzők arra számítanak, hogy a játék már az első hónap alatt eléri majd az egymilliárd dollárt – amiből 400 millió csak az első napi értékesítésekből folyhat be – és jövő márciusig húszmillió példány eladását jósolják, pedig a PC-s verzió megjelenéséről egyelőre semmi konkrétum nincs. A játékot fejlesztő Rockstar North rászolgált a vásárlók lelkesedésére, a tesztek alapján az életciklusa utolsó szakaszába lépő konzolgeneráció egyik legjobb címét adták a játékosok kezébe, és társoldalunk, a Gamepod is maximális, 10 pontos értékelést adott rá. Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: