Hírek - IKT hírek röviden

A Microsoft tegnap kiadott egy biztonsági jelentést, mivel egy javítatlan (nulladik napi) sebezhetőségre derült fény, mely a cég böngészőjének, az Internet Explorernek az összes verziójában jelen van. A Microsoft az ilyenkor szokásos eljárást követi: amíg nem adnak ki javítást a hibára, addig a biztonsági beállítások szigorítása mellett az átmeneti megoldást hozó „Fix it” telepítése a javasolt, ami némi korlátozással átmenetileg megvédhet a támadásokkal szemben.

A tanácsadóban az is szerepel, hogy az EMET eszköz (Enhanced Mitigation Experience Toolkit) használata is nyújt bizonyos mértékű védelmet. A cég még vizsgálja a hibát, így nem tudni, hogy olyan súlyúnak ítélik-e, hogy kiadjanak egy rendkívüli biztonsági frissítést, vagy pedig megvárják a jövő hónap második keddjét, és a szokásos update-tel érkezik a javítás. Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: