Hírek - IKT hírek röviden

Egy friss felmérésből kiderül: a nagyságrendileg hasonló számú alkalmazással bíró App Store és Google Play között a fizetős appok arányát tekintve még mindig óriási a különbség. A legfrissebb, júliusi hivatalos adatok szerint az App Store 900 ezer, a Google Play 1 millió alkalmazásnál tartott, de az Apple még mindig jóval előrébb jár a fizetős alkalmazások arányában.
A Statista infografikájából kivehető: az Android készülékekre letölthető appok mindössze 4 százalékáért kell pénzt kiadni, míg a cupertinói cég jóval több letöltésből lát pénzt, hiszen az iPad-re optimalizált alkalmazások közül például majdnem minden harmadikért utalni kell valamilyen összeget. A táblagéppel rendelkezők tehát valószínűleg szívesebben is költenek alkalmazásra, ezért (is) rossz hír a Goggle számára, hogy még mindig kevés az androidos tabletre szánt app. Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: