Hírek - IKT hírek röviden

A világ teljes netforgalmának csaknem negyedét a torrentezők generálják. Az amerikai NBC Universal médiacég megbízásából a NetNames nevű társaság készített globális szintű tanulmányt az internetes kalózkodásról.
Ennek alapjául a hálózati berendezéseket gyártó Cisco cég internetforgalmi adatai szolgáltak. A Torrentfreak kalózblog által hivatkozott tanulmány megállapításai szerint idén januárban 432 millió felhasználó bonyolított valószínűsíthetően jogsértő letöltést a világhálón. A tavalyi év internetforgalma alapján az internetes kalózok havonta 9567 petabájt adatforgalmat bonyolítanak havi szinten, ennek jelentős része a Bittorrent letöltőszoftveren keresztül zajlik, amely a letöltött fájldarabokat automatikusan megosztja a többi felhasználóval. Ez az adatmennyiség több mint 10 milliárd gigabájt adatot jelent, amelynek tárolásához egy otthoni használatra tipikusnak mondható, 2 terabájtos merevlemezből több mint ötmillió darabra lenne szükség. Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: