IKT műhely - Netbiztonság

A diákok harmada vált már internetes zaklatás (cyber-bullying) áldozatává, a biztonságos netezésről azonban keveset tudnak a felső tagozatosok és a középiskolások - írja a Science Daily. A Rhode Island-i Johnson & Wales University kutatói 4200 diák internetezési szokásait és ismereteit mérte fel.
A tanulók egyharmada állította azt, hogy zaklatták már az iskolatársai az interneten, főleg a közösségi oldalakon. Az internetes aktivitás felügyeletében ugyanakkor nagyon alacsony a szülői részvétel: az általános iskola felső tagozatába járók egyharmada, a középiskolásoknak pedig 17 százaléka mondta azt, hogy szülei ellenőrzik, milyen oldalakat néz meg. Bár a tizenévesek 93 százaléka használja az internetet, a szülők még mindig csak az otthonon kívüli veszélyekkel számolnak. A diákok sokszor abban a hitben élnek, hogy velük ez nem történhet meg, és nem veszik komolyan a kockázatokat. Tovább a teljes cikkhez >>> eduline.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: