IKT műhely - Netbiztonság

A Silent Circle kiadta azt az androidos alkalmazását, amely biztonságos üzenet-, illetve fájlküldést tesz lehetővé az okostelefonok és a táblagépek között. A Silent Circle a biztonsági piac egyik fiatal szereplője.
A cég leginkább idén kezdte meg hódító útját azon szolgáltatásaival, amelyek révén a mobilkommunikáció biztonságosabbá tehető, valamint titkosított telefonálás, üzenet- és fájlküldés valósítható meg. Az amerikai megfigyelési botrányok farvizén evezve a vállalat megpróbálja a saját javára fordítani a történéseket, bár ez számára sem megy mindig fájdalommentesen. Nemrégen éppen azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megszüntette az elektronikus levelezéshez kialakított Silent Mail szolgáltatását. A cég a döntését azzal indokolta, hogy a jelenlegi amerikai jogszabályok, és a kialakult helyzet ismeretében nem tudja garantálni azt, hogy a kormányzat nem nyer betekintést az általa kezelt levelezésekbe. Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: