IKT műhely - Netbiztonság

Az elosztott szolgáltatásmegtagadási támadások egyre gyakrabban különféle játékszerverek bevonásával következnek be, ami a védelem kialakítását is befolyásolja. Az idén számos biztonsági cég hívta fel a figyelmet arra, hogy az elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS - Distributed Denial of Service) támadások egyre több kárt okoznak.
Legutóbb az NSFOCUS számolt be a 2013-ban megfigyelhető trendekről, és egyben megállapította, hogy ezen a téren a helyzet folyamatosan romlik. Mindez pedig azt is jelenti, hogy a DDoS-védelemre minden korábbinál nagyobb figyelmet kell szentelniük a vállalatoknak és az intézményeknek. Az NSFOCUS kimutatásai szerint átlagosan minden második percben indul egy DDoS-támadás. Az első félévben a biztonsági cég önmagában 168 ezer szolgáltatásmegtagadási incidenst regisztrált. Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: