Hírek - IKT hírek röviden

A Cooler Master az idei CeBIT-en mutatta meg először a V8 GTS névre hallgató processzorhűtőt, ami a VGA-król ismert hőkamrás technológiát gyúrja össze a 2008-ban bemutatott Cooler Master V8 hűtő alapjaival. Tulajdonképpen azok után, hogy 2012-ben a Cooler Masternél felmerült a horizontális hőkamrás technológia használata, és időközben hasonlóval előállt a Sapphire is, ezért számítani lehetett rá, hogy a Cooler Master előbb vagy utóbb elő fog húzni a kalapból egy olyan terméket, melyen megtalálható lesz ez a technológia - a kérdés csupán az volt, hogy mikor?
Nos, nem kell tovább várni, októberben a gyártó kereskedelmi forgalomba bocsátja a V8 GTS-t, ami az említett horizontális hőkamrát és a hagyományos hőcsöves megoldást egyaránt alkalmazza. Ebben a felállásban a processzorral közvetlenül érintkező hőkamra feladata kvázi a hő egyenletes szétterítése a talpon, ahonnan a becsatlakozó hőcsövek mindegyike közel egyforma hatékonysággal tudja elszállítani a processzor hulladékhőjét a hőleadó lamellákra, melyek továbbra is alumíniumból készülnek. Azon felül, hogy a V8 GTS egy újfajta megközelítést használ a hőközlés terén, külseje is meglehetősen furán hat a mai felhozatalban, noha elrendezését tekintve le sem tagadhatja rokonságát a V8-cal. A termék hőleadója három részre, azaz három toronyra van osztva, de ezek közül csak az egyik áll hagyományos függőleges pozícióban, a másik kettő 90 fokkal elforgatva került felszerelésre – innen származik az átvitt értelemben vehető V elnevezés, a 8 pedig a nyolc darab (6 milliméter vastag) hővezető csőre utal. Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: