Hírek - IKT hírek röviden

nem chip be a bortól az Intel chipje… sőt!

Az Intel Developer Forum, a vezető chipgyártó éves konferenciája nem csak arról híres, hogy itt jelentik be a következő generációs processzorokat és egyéb "komoly" számítástechnikai technológiákat.

Néha olyan előadások is felbukkannak itt, amelyek meghökkentő megoldásokat, formabontó kísérleteket mutatnak be.

 

Az Intel kísérleti projektjeiért felelős igazgatója (egyben neves antropológus és kutató) egy kis alaplapot, és a rajta működő processzort egy pohár borba mártott elektródákhoz csatlakoztatott. A két elektróda reakcióba lépett a borban található savval, és az így termelt (nem éppen atomerőmű-szintű) elektromosság működésre bírta a szerkezetet, amelybe egy gyorsulásmérőt szereltek.

Bizonyításként az alaplaphoz kapcsolt külső számítógép rögzítette, hogy a gyorsulásmérő valóban pontosan működik, amikor az előadó megmozgatja a demonstrációs eszközt. Nem csak a gyorsaság fontos az új chipek esetében: Dr Bell szerint ez a bemutató is jól demonstrálja, hogy a számítógépeket egyre energiatakarékosabb alkatrészekből lehet összeállítani, és így a modern technológia eljuttatható olyan fejlődő országokba is, ahol az elektromos áram még megfizethetetlenül drága, vagy épp nehezen elérhető a lakosság nagy részének.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: