Hírek - IKT hírek röviden

melyik okoz nagyobb kárt: az ellopott vagy a manipulált adat?

Andrea Galli gazdasági ügyekre specializálódott tanácsadó szerint az IT-korszakban a gazdasági bűnözés sokkal nagyobb kihívást jelent, mint a kiberbűnözés.

A szakember szerint napjainkban a cégek túlzott mennyiségű kiberbűnözéssel kapcsolatos figyelmeztetést kapnak és ezek, valamint a hozzájuk kapcsolódó drága intézkedések egyaránt félrevezetik őket.

 

A vállalakozásoknak ahelyett, hogy olyan biztonságtechnikai központokat építenek, amelyek segítségével megvédhetők az üzleti titkok és a különböző adatok, sokkal inkább az információk vizsgálatára kellene figyelniük. Galli leszögezte: a legnagyobb kár nem az ellopott, hanem a manipulált adatok miatt keletkezik, ez utóbbiakat ugyanis eleve azért készítik, hogy a cégeket, vagy egész államokat megtévesszenek.

A szakértő a scalaris eci nevű svájci szolgálatnál kifejezetten a gazdasági bűncselekmények megelőzésére specializálódott és becslései alapján az adatok manipulálásával keletkező kár eléri az évi 15 000 milliárd dollárt. A tanácsadó a manipulálások közé sorolja a pénzmosást, amelyre gyakran a hamis tények és személyazonosságok felhasználásával kerül sor, továbbá a csalást és a módosított információk bevonásával megvalósuló tőzsdei üzletkötéseket.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: