Hírek - IKT hírek röviden

Okos kis bringás navigációs kütyü

Az USB-n tölthető lámpa praktikus, de már van digitális csengő, a sisakot pedig a bringás légzsák váltja ki. Kapható már kerékpárhoz fejlesztett GPS is, amely biztonságosan mutat utat.

A GPS-szel és gyors mobilinternettel rendelkező telefonok korában a navigáció nem csak autóban, de kerékpáron is könnyen megoldható.

 

Okos kis bringás navigációs kütyü

Biciklizés közben lehetetlen egy telefont a kézben tartva tájékozódni: már régóta léteznek olyan, az autós telefontartókhoz hasonló eszközök, amelyekkel a telefont a bicikli vázára vagy kormányára lehet erősíteni, így a telefon biztosan nem az aszfalton végzi majd összetörve. Készülnek kifejezetten bicikliseknek szánt navigációs eszközök, az egyik legnépszerűbb jelenleg a Hammerhead nevű kütyü, ami a kerékpár kormányára rögzítve ledes világítás segítségével mutatja az utat.

A készülék egy alkalmazáson keresztül kommunikál az okostelefonokkal, amelyek a követendő útvonalról szolgáltatják az információkat. Az Android és iOS kompatibilis alkalmazás nem a megszokott online térképekre támaszkodik, hanem különböző népszerű bringás alkalmazásokban tárolt útvonalak alapján navigál.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: