Hírek - IKT hírek röviden

Kihirdették  az

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” pályázat nyerteseit.

Az idén már nyolcadik alkalommal kiírt pályázattal az egyesület célja, hogy támogassa azokat a fiatal, információbiztonsággal foglalkozó főiskolai és egyetemi hallgatókat, akik szak-, illetve diplomadolgozatukat az információbiztonság témakörében írják.

 

2013-ban Paráda István – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója – a szakdolgozat (BSc), Dinya Péter – a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója – a diplomadolgozat (MSc) kategóriában nyerte el a címet. A szakdolgozat kategóriában nyertes Paráda István „A hálózatbiztonság vizsgálata a hálózati eszközöket érintő támadások gyakorlati szimulációin keresztül” című pályaműve ismertette azokat a támadási módokat, eszközöket, melyeket akár mélyebb szaktudás nélkül is lehet alkalmazni, majd egy komplex támadást mutatott be egy adott „áldozat” asztali számítógéppel, illetve különféle hálózati eszközökkel szemben.

Végül általánosságban áttekintette a Magyar Honvédség hálózatának felépítését, működési elveit, technológiai megvalósítását. A diplomadolgozat kategóriában nyertes Dinya Péter „Jelszavak használatával kapcsolatos megoldások, módszerek és szokások elemzése” című dolgozatának két célja van: egyrészt válaszolni arra, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy könnyen megjegyezhető, de feltörhetetlen jelszó, másrészt egy olyan olvasmány létrehozása, melynek segítségével az átlagos felhasználó hasznos ismereteket szerezhet jelszavai kezeléséhez.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: