Hírek - IKT hírek röviden

Még mindig toplistások az Autorun és a Conficker vírusok - borsos számlát nyújtanak be

A listavezető HTML/IFrame olyan fertőzött weboldalakon keresztül terjedő különféle vírusoknak a gyűjtőneve, amelyek a HTML kód Iframe tagjeibe ágyazódva egy megadott URL helyre irányítja át a böngészőt a felhasználó tudta és engedélye nélkül.

Az Autorun és a Conficker kártevőkre már évek óta megjelent a megfelelő Microsoft hibajavítás, ám sokan mégsem fordítanak kellő figyelmet erre.

Emiatt 2009. júniusi együttes toplistás megjelenésük óta kisebb kihagyásokkal sajnos állandó szereplői a leggyakoribb vírusoknak. Az ESET Global Trends Report e havi kiadásában olvashattunk arról, hogy az úgynevezett support csalások még mindig elég sűrűn elfordulnak.

Ahogy azt már többször is elmondtuk, ennél az átverésnél a gyanútlan áldozat kap egy kéretlen e-mailt vagy telefonhívást, melyben nem létező technikai hibára figyelmeztetik - néha arcátlanul akár a Microsoft nevében jelentkeznek - majd borsos számlát nyújtanak be a "segítségért", illetve kártékony kódokat, vagy távoli hozzáférést biztosító weboldalakra próbálják meg elirányítani a naiv felhasználókat. A védekezés természetesen az, hogy nem hisszük el az ilyen hibajelzéseket, nem adunk ki ismeretleneknek információkat, és semmiképpen nem kattintunk általuk javasolt linkekre.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: