Közösség - Események

Full HD-minőségű online közvetítés a balatonfüredi Anna-bálrólFull HD-minőségű online közvetítés a balatonfüredi Anna-bálról

Interneten keresztül is követhetők lesznek a 185. Anna-bál legfontosabb szombati eseményei. A balatonfüredi Anna Grand Hotelben rendezendő királynő-választás a Microsoft Magyarország, a Duna TV és a Digital Media Experience együttműködésének eredményeként Full HD-minőségben is élvezhető lesz a világhálón.

A 2010. július 24-én, szombaton este megrendezendő Anna-bál teljes programját a korábbi évekhez hasonlóan a Duna TV közvetíti. A délután 17:30-tól a bál zárásáig zajló eseményeket azonban idén nemcsak a tv-képernyőkön láthatják az érdeklődők, hanem a Microsoft Silverlight technológiájának alkalmazásával az interneten keresztül Full HD-minőségben is nyomon követhetik a számítógépek monitorain.

A Duna TV kameráinak jeleit a Media Networks Kft. által biztosított enkóder-kártyával alakítják át az internetes megjelenítéshez alkalmas formátumra, az online közvetítéshez szükséges 3 Gbps-es sávszélességet a Digital Media Experience foglalta le – ezeknek köszönhetően világszerte egyidejűleg több mint 1000 felhasználó élvezheti akár 1920x1080 képpontos felbontásban is a programot.

A Microsoft a mozgóképek zavartalan, szakadozás-mentes megjelenítését kínáló Silverlight interaktív médiaplatformot, valamint hazai partnerein keresztül a szakmai segítséget biztosítja. Amennyiben a felhasználó számítógépén még nincs telepítve Silverlight plug-in, akkor egy-két kattintás után – a felhasználói élmény megszakítása nélkül – néhány másodperc alatt megtörténik a kiegészítő telepítése. A Silverlight technológia előnye, hogy az adott sávszélességet dinamikusan használja, így a mozgóképek nemcsak a HD-minőségű[1] megjelenítésre alkalmas számítógépekkel élvezhetők szakadozottság-mentesen.

"Azzal a céllal kerestük meg a Microsoftot, hogy mi is az internetes HD minőségű televíziózás úttörői lehessünk, és alkalmazzunk olyan jövőbemutató technológiákat, mint például a Silverlight, vagy a Smooth Stream. Szállodánk biztosít méltó helyszínt a közel 200 éves hagyományra visszatekintő Anna-bálnak, amelyre a világ sok pontján kíváncsiak. Nagy érdeklődésre számítunk, az online HD közvetítés kizárólag szállodánk honlapjáról (www.annagrandhotel.hu) elérhető weboldalon tekinthető meg. Gyakorlatból tudjuk, hogy a Silverlight nemcsak ilyen jellegű média-megjelenítésre alkalmas, mivel Magyarországon elsőként, a februárban nyílt Ipoly Residence szállodánk teljes weblapját is a Silverlight segítségével építettük fel, olyan innovatív technológiákat használva, mint a Deep Zoom.” – mondta a bejelentéskor Lengyel Ernő, az Anna Grand Hotel tulajdonosa.

Bátorfi Zsolt, a Microsoft Magyarország technológia-fejlesztési szakértője a netezők számára fontos szempontokat emelte ki: „Az Anna-bál online közvetítése újabb lehetőség a Silverlight egyedülálló képességeinek bizonyítására. A szombat esti események online megtekintése minden netező számára folyamatos képmegjelenítéssel biztosított, mivel a Silverlight automatikusan alkalmazkodik a felhasználó számára aktuálisan rendelkezésre álló hardver- és sávszélesség-adottságokhoz. A weboldalra csatlakozóknak semmilyen beállítást sem kell elvégezni – csupán a Silverlight beépülő alkalmazás (plug-in) telepítéséhez szükséges egy-két jóváhagyó-kattintás.”

"Nagyon örülök, hogy cégünk közreműködésével valósulhat meg egy újabb magyarországi online HD közvetítés, és ennek egy igen széles kör érdeklődésére számot tartó esemény, az Anna-bál szolgál központi témájául. Bízom abban, hogy az interneten keresztüli közvetítés jóvoltából olyanok is a helyszínen érezhetik magukat, akik egyéb elfoglaltságaik vagy a földrajzi távolság miatt nem tudnak részt venni a rendezvényen, egyúttal remélem, hogy egy sikeres premier jó példát mutat a „prémium-tartalom” tulajdonosoknak, hogy milyen lehetőségek rejlenek az internet, mint új média csatorna kiaknázásában!”– fogalmazott Dikházi Péter, a Digital Media Experience ügyvezetője.

A Full HD-minőségű megjelenítéshez korszerű (lehetőleg hardver-gyorsítási képességekkel) rendelkező videokártyával épített netbook, notebook, PC vagy MAC, valamint megfelelő sávszélességű internet-kapcsolat szükséges.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható itn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: