Hírek - IKT hírek röviden

Digitális állampolgárság kompetencia felmérés indul az iskolákban

2013 őszétől az Oktatási Hivatal és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Információs Társadalom Oktató- és Kutatócsoportja (ELTE PPK ITOK) közös vizsgálatot folytat a pedagógusok és a diákok körében.

A felmérés célja, hogy átfogó képet kapjanak az érintettek digitális állampolgársággal kapcsolatos ismereteiről, és célzott fejlesztési terveket dolgozhassanak ki számukra.

 

A tanárok és a diákok a www.digitalisallampolgarsag hu oldalon tölthetik ki a kérdőíveket. A digitális állampolgárság kompetenciarendszere hazánkban újszerű kezdeményezés, de nemzetközi viszonylatban oktatók és kutatók már évek óta foglalkoznak ezzel a területtel.

Többek között annak érdekében, hogy a pedagógusok szakmai tevékenységét a 21. században megjelenő igényekhez igazítva tegyék eredményesebbé és hatékonyabbá, a vizsgálatok eredményeire alapozva. A kutatáshoz kapcsolódó országos, nagymintás empirikus kérdőívet első körben 2013. szeptember 10-től tölthetik ki a pedagógusok és a tanulók.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.oktatas.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: