Hírek - IKT hírek röviden

tehetséges magyar hallgatók a DEMOLA projektben (Canon intelligens irodai berendezések)

A közreműködők ma jelentették be, hogy magyar mérnökhallgatók segítségével fejlődnek tovább a Canon intelligens irodai berendezéseinek fejlett szolgáltatásai. A japán cég a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) legtehetségesebb hallgatóit vonta be a DEMOLA projektbe, egy újszerű felsőoktatási programba, amely egyszerre ötvözi a technológiai és tudástranszfer irodák, valamint az inkubátorprogramok előnyeit.

 

Az új, közös projektnek köszönhetően magyar diákok elsőként vesznek részt egyedi, innovatív üzleti megoldások és alkalmazások fejlesztésében a Canon intelligens irodai berendezéseihez. A mérnökhallgatók legsikeresebb fejlesztései akár a nemzetközi iparági vérkeringésbe is bekerülhetnek, és hozzájárulhatnak a magyar export bővüléséhez is a nagy hozzáadott értékű termékek körében.

A BME hazánk vezető műszaki felsőoktatási intézményeként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy hallgatói elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, melyek segítségével a hallgatói ötletekből termék, eredményes üzleti vállalkozás lehet. Másrészt az ipari partnerekkel való kapcsolat, melynek egyik lehetséges terepe és eszköze a Demola program, testközelbe hozza számukra, mit jelent az innováció a gyakorlatban.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: