Hírek - IKT hírek röviden

Elérhető a fejlesztőknek a Feedly API

Jó hírrel szolgál az RSS alkalmazások fejlesztőinek a Feedly, a Google Reader megüresedett pozíciójának egyik legkomolyabb esélyese, aki bejelentette, API-ja mostantól minden érdeklődő számára elérhető.

Ezzel a lépéssel a szolgáltatás igyekszik betölteni a Google Reader által hagyott űrt, mivel így nem csak RSS-app, de önálló platform lehet, amelyre számos alkalmazás épülhet, ahogyan azt a Google RSS-olvasójának fénykorában is láttuk.

 

Elérhető a fejlesztőknek a Feedly API

A Feedly volt az egyik első vállalat, amelyik API-jával lehetővé tette, hogy a fejlesztők harmadik félként is létrehozhassanak új felhasználói élményt és funkciókat kínáló RSS-alkalmazásokat anélkül, hogy a hasonló appokhoz szükséges alapinfrastruktúrával foglalkozniuk kéne. Eleinte, még június folyamán (a Google Reader végleges megszűnése előtt) a Feedly olyan appfejlesztőkkel  kezdett együttműködni, mint a gReader, Press, a Reader, Nextgen, Reeder vagy a Newsify, később pedig a Feedly Cloud szolgáltatását is bejelentette, amelyre számos további alkalmazás is támaszkodhat.

Amikor a Cloud elindult, a Feedly már az IFTTT, a Sprout Social, a gNewsReader for BlackBerry 10, a Symbian/Meego, a Press, Pure News Widget és a Meneré csapataival is együtt dolgozott, és további csatlakozók előtt is nyitva tartotta kapuit. Hat hónap tesztelés után a vállalat szerint mára mintegy ötven fejlesztő használja API-ját, akik a hírolvasók mellett többek között vertikális vállalati alkalmazásokat és integrációs csomópontokat is létrehoztak.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: