Hírek - IKT hírek röviden

Kizárja az Internet Explorer 8-at a Google az Analyticsből

Érdekes módon a böngészőtámogatás szűkítése kizárólag az Internet Explorert érinti, a Chrome, Firefox, Safari és a többi modern böngésző közül minden olyan korábbi verziót is elfogad az Analytics, ami hivatalosan még piacon van.

Pontos dátum ugyan nincs arra vonatkozóan, hogy mikor lehet utoljára belépni a rendszerbe IE8 alól, de a cég megnyugtatóan annyit közölt, hogy a felhasználóknak legalább három hónapjuk van arra, hogy felkészüljenek és minimalizálják a zavart, amit egy esetleges böngészőváltás kényszere okoz.

Kizárja az Internet Explorer 8-at a Google az Analyticsből

Ez technikailag azt jelenti, hogy december 16-ig biztosan nem történik meg a kizárás. A Google magyarázata a váratlan lépésre az, hogy a cég fokozza a Google Analytics fejlesztéseinek tempóját, illetve aktívan szeretné segíteni az újabb webes technológiák beépülését a termék dizájnjába és működésébe.

Az IE8 kizárása alapjában véve nem lenne komoly probléma, de a verzió nem véletlenül maradt még meg továbbra is legnépszerűbbnek a világon, ugyanis a Windows XP-t használók számára ez a legfrissebb, amit még telepíthetnek. Az IE8 kizárása természetesen csak a felületet érinti, tehát a mérésekből és statisztikákból nem kerül ki az Internet Explorer 8. Különböző, az oldalletöltések alapján kalkuláló statisztikák szerint az Internet Explorernek 20-30 százalék részesedése van globálisan a böngészőpiacon, míg az egyedi felhasználókat megbecsülni próbáló Net Applications szerint az internetezőknek 56 százaléka használ IE-t. Verziónkénti felbontásban ez utóbbi adatsor szerint az összes IE használó közel negyede ragadt benne a 8-as verzióban.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: