Hírek - IKT hírek röviden

OLED televízió a kínai Haier-től

Egy évvel ezelőtt még szenzációszámba ment az LG és a Samsung által bemutatott 55 hüvelykes OLED televízió.

Persze érthető volt a lelkendezés, hiszen korábban sosem láthatott a nagyérdemű közönség ekkora, ilyen technológiára épülő televíziókat.

OLED televízió a kínai Haier-től

A fejlődés ütemét jól mutatja, hogy alig 12 hónappal később már ott tartunk, hogy a másodvonalbeli gyártók is előálltak már ilyen típusú megjelenítőikkel. A Seiki mellett ugyanis egy másik kínai óriáscég, az első sorban hazai pályán vitézkedő Haier is bejelentette, hogy elkészült saját nagyméretű OLED kijelzőjével.

Az egyelőre még típusjelzés nélküli, prototípus fázisban létező modellről sok technikai specifikációt nem árult el a gyártó, mindössze annyit lehet tudni az 55 hüvelyk képátlójú Full HD-s készülékről, hogy a készülékház vastagsága mindössze 4 milliméter "vastag", kávái pedig 1,5 milliméter szélesek. A külsejében a Philips féle DesignLine szériát idéző, különleges állvánnyal megtámogatott tv egyelőre nem mindenki tetszését nyerte el.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: