Számítógépek - Laptop és PC

Vihar előtti csen a Surface 2 körül?

Bár a Microsoft sajátmárkás táblagépei egyelőre nem keltettek tömeghisztériát, a redmondi vállalat már a következő generációt tervezi. Az előzetes hírek szerint az első duóhoz hasonlóan a Surface 2 is megjelenik Windows 8-at és Windows RT-t futtató változatban is.

A DisplaySearch információi szerint azonban az ARM chippel üzemelő, Windows RT alapú Surface 2 végre 1920x1080 képpontos felbontású kijelzőt kap, felzárkózva a jelenlegi Surface Pro megjelenítőjéhez. A most forgalomban lévő Surface RT motorja egy NVIDIA Tegra 3 rendszerchip, amelynek erejével óvatosabban gazdálkodott a Microsoft, így a tablet még csak 1366x768 képpontos felbontással rendelkezik.

A Surface 2 olcsóbb változatáról korábban felbukkant híresztelések szerint a processzort Tegra 4-re cserélnék - ez fut például az ASUS Transformet Pad eszközökben is. Hétfőn egy sajtótájékoztatóval is készül a Microsoft, amelyről ugyan még nem derült ki, hivatalosan mi lesz a téma, ám szakértők tudni vélik, hogy a következő generációs Surface tableteket jelentik be.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: