IKT műhely - IKT az osztályomban

A Microsoft Office újdonsága: Excel 2010, látványos, és az oktatást is megkönnyítiA Microsoft Office újdonsága: Excel 2010, látványos, és az oktatást is megkönnyíti

Az Excel az adatelemzés egyik legjobb módja, ugyanolyan nagyszerűen alkalmazható a gazdaság területén, mint az oktatásban.

A korábbi verziókhoz képest azonban az Excel 2010-ben tapasztalható változtatásokkal az adatok az eddigieknél sokkal látványosabb megjelenítésére van lehetőség...

Szemléltetésből ötös

A Microsoft Office újdonsága: Excel 2010, látványos, és az oktatást is megkönnyítiAz adatok változásának, szabályszerűségeinek bemutatására az Excel 2010 esetében, egy új, egyszerű és látványos megoldást találtak ki a tervezők. A kijelölt értékekre vonatkozóan egy cellában egy egyszerű görbével szemléltethetjük a kérdéses értékek növekedését, vagy csökkenését, illetve azok mértékét.

E módszerrel vizuálisan is könnyedén mutathatjuk be eredményeinket, ami gyakran segíti a megértést.

Ugyancsak a szemléltetést segíti elő a színek használatának lehetősége. Az értékekhez könnyedén hozzárendelhetünk színeket, így megkönnyítve az adatok átláthatóságát egy táblázaton belül.

Bonyolult adathalmaz, egyszerű kezelhetőség

A Microsoft Office újdonsága: Excel 2010, látványos, és az oktatást is megkönnyíti

Az Excel 2010 a rengeteg adattal is könnyen bánik. Egy olyan keresési módszer hoztak létre a tervezők, amellyel könnyen utánanézhetünk az éppen elemezni kívánt adatainknak, anélkül, hogy újabb táblázatok készítésével kellene bajlódnunk.

 A kooperatív munka jól nyomon követhető

A Microsoft Office újdonsága: Excel 2010, látványos, és az oktatást is megkönnyítiAz elkészített táblázatok, diagramok közzétehetők az interneten, így a diákok otthon is könnyedén foglalkozhatnak egyes adathalmazok megértésével, elemzésével. A későbbiekben pedig további módosításokra van lehetőség, majd a változtatásokat hasonló minőségben ismét közzéteheti.

A diákok akár közösen is szerkeszthetnek dokumentumot, saját szobájukból. A program jelzi, hányan dolgoznak egyszerre a dokumentumon és azt is, hogy milyen változtatások történtek, ezáltal könnyedén nyomon követhető.

Így az sem jelent problémát, ha az órán nem jutott elég idő egy feladatra, hiszen a csoportmunka a tanórán kívül is egyszerűen megvalósítható.

Az alábbi videó rövid ízelítőt ad az Excel 2010 egyszerű használatáról.

Amint azt ebből a rövid bemutatkozóból láthattuk, az Excel 2010 igen nagy hatékonysággal használható a számadatok egyszerű, szemléletes bemutatására, illetve jól alkalmazható a diákok körében különféle interaktív munkákra.

Az Excel 2010 legújabb verziója az oktatásban éppoly hatékony, mint amilyen izgalmas a tanulásban. Az új funkciók megkönnyítik az adatok kezelhetőségét, rendszerezését, azzal együtt, hogy a korábbi verzióknál jóval több adat kezelésére ad lehetőséget.

Próbáljuk ki bátran!

A OneNote 2010-ről további információt itt találhat >>> blogs.msdn.com

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: