Hírek - IKT hírek röviden

Internetes csalót kapcsoltak le Tatán

Üzletszerűen elkövetett csalás és annak kísérlete miatt vádemelést javasol a tatai rendőrség egy férfi ellen, aki megbízás nélkül reklámozott cégeket az interneten, majd a szolgáltatás díjáról számlát és fizetési felszólítást küldött - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sajtószolgálat tájékoztatása szerint a 27 éves férfi több internetes honlapot hozott létre, melyeken a sértetteket megjelentette, majd számlát küldött nekik és az adatokat úgy tüntette fel, mintha egy létező megállapodás alapján valós szolgáltatásért cserébe kérné a pénzt. Az üzleti kapcsolatot színlelő társaságot egy tatai cég jelentette fel, miután 2012. február 29-én korábbi együttműködésre hivatkozva a csalótól fizetési felszólítást kapott.

A rendőrök azonosították a számlákat postázó cég mögött álló férfit, közben a közel kétéves rendőrségi eljárás alatt a károsultak száma folyamatosan gyarapodott. A férfi vállalkozások, önkormányzatok, iskolák, alapítványok százaitól csalt ki pénzt 2011-ben és 2012-ben.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: