IKT műhely - Netbiztonság

Önmegsemmísítő email és egyéb küldemények - Wickr alkalmazás Androidra

Megjelent a Wickr alkalmazás Android kompatibilis verziója, amely az okostelefonok, táblagépek esetében nyújt biztonságos üzenet- és fájlküldési lehetőségeket.

Az okostelefonok és táblagépek egyre népesebb felhasználói tábora joggal tart igényt arra, hogy a megosztott tartalmakat, fájlokat és üzeneteket csak az arra jogosult személyek láthassák.

 

Nyilvánvalóan sokan azt sem szeretik, ha a küldeményeik, csevegéseik a különféle szolgáltatóknál nyomot hagynak, és ezáltal visszakövethetővé válik a másokkal folytatott kommunikációjuk. A Wickr alkalmazás fejlesztői azonban rájuk is gondoltak, oly annyira, hogy a biztonságot helyezték előtérbe.

A Wickr először tavaly nyáron vált elérhetővé, de akkor még csak az iOS kompatibilis változata jelent meg az Apple App Store-ban. Több mint egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az androidos kiadás is napvilágot láthasson, még ha csak béta verzióban is.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: