Hírek - IKT hírek röviden

UHD televíziók - Az elérhető áron a hangysúly

Az Ultra High Definition kompatibilis megjelenítők körül kialakult helyzet kísértetiesen emlékeztet arra, mint ami 3-4 évvel ezelőtt a 3D eszközökkel történt: az első időszakban a top gyártók vitték a prímet, ám igen gyorsan sorompóba álltak a másodvonalbeli vállalatok is, így a kínálat robbanásszerűen nőtt.

UHD televíziók - Az elérhető áron a hangysúly

Sajnos a 3D-hez hasonlóan jelenleg is az a legnagyobb probléma, hogy nincsenek nagyon olyan tartalmak, amelyekkel ki lehetnek használni az eljárásban rejlő lehetőségeket. Az Amtran leányvállalata, az innováció helyett a hangsúlyt a kedvező árra helyező kaliforniai székhelyű Vizio is bejelentette, hogy 2014 elején piacra dobja első Ultra High Definition felbontást kínáló televízióit.

Első körben három méretben kerülnek a boltokba a konszern készülékei. Az 55 és 65 hüvelykes verzióhoz az AU Optronics szállítja majd a panelt, a 84 colos óriásba pedig az LG által fejlesztett és gyártott panel kerül. A modellek természetesen rendelkeznek majd saját médialejátszóval, és megkapják a cég saját, a vetélytársakétól egyelőre elmaradó okostévé rendszerét is, azaz különféle internetes tartalmak elérését is biztosítják.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: